Og hvordan de påvirker din træning Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 ”Vi skal bruge medicin med omtanke. Problemet er, at antihistamin anses som ganske ufarligt og bliver brugt i flæng.”
 
Sådan siger Lasse Gliemann (Lektor for Idræt og Ernæring på Københavns universitet) til DR-nyheder, med udgangspunkt i en ny undersøgelse foretaget af Københavns Universitet. Læs hele artiklen her.
 
Når vi dyrker motion, får kroppen et naturligt chok i form af stresshormoner, og det er den udløsning af stresshormoner, der gør, at vi forbedrer os, hver gang vi træner. Undersøgelsen viser dog at antihistaminerne får kroppens naturlige respons til at udeblive, og vi får derfor ikke det ønskede udbytte af træningen.
 
Testpersonerne i undersøgelsen blev delt op i to grupper hvoraf den ene gruppe fik en kalktablet og den anden gruppe antihistaminer. Det foregik over en periode på 6 uger, hvor de gennemgik intens intervaltræning. Det viste sig, at dem der fik antihistaminer, hverken havde forøget deres muskelmasse eller forbedret deres kondition.   
 
Man opfordrer dog ikke til at undgå antihistamin, da de for nogen kan være nødvendige for at klare pollensæsonen, men brug dem med omtanke, lyder Lasse Gliemanns anmodning. (KILDE: Line Ettinger Julsgaard: Allergimedicin kan ødelægge din træning: Du bliver hverken hurtigere eller stærkere)
 
Allergi opstår når vores immunsystem overreagerer på udefrakommende pollen – det er den overreaktion, vi kan slå ned ved at tage antihistaminer.
 
Men der findes også en anden måde at få immunsystemet til at reagere mere normalt.
 
Nemlig ved hjælp af homøopati.
 
Hvis du er interesseret i at høre om homøopatisk behandling af allergi, kan du finde Foreningen Almas hæfte "Naturlig hjælp til Allergi" her.
 
PS. Vi har hørt en lille Alma-fugl synge om, at det nye allergi-hæfte kommer midt juni.